Промишленото производство в ЕС е нараснало със 7 %

Промишленото производство в ЕС е нараснало със 7% през февруари 2011 г. спрямо същия месец миналата година, като България е сред страните с най-голям растеж - 15,2 на сто, сочат данните на Евростат.


В еврозоната промишленото производство се е увеличило със 7,3% на годишна основа. Най-голямо увеличение на производството на промишлеността за една година, освен в България, е имало и в Естония - 31,3% и Швеция - 15,9% и Швеция.


През февруари спрямо януари сезонно коригираните данни за промишленото производство в ЕС показват увеличение с 0,2 на сто, в еврозоната - с 0,4%. В България на месечна основа през февруари е отчетен спад от 1,4% спрямо увеличението от 2,3 на сто през януари. Най-голямо месечно увеличение е отчетено в Португалия и Словения - 1,7 на сто, а най-голям месечен спад през февруари е имало в Малта (-5,8%), Дания (-2,7%) и Ирландия (-2,5%).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK