Страните от BRICS подписаха споразумение на финансово сътрудничество

С договора се поставя начало на първия междуправителствен проект за сътрудничество между развиващите се страни На срещата на високо равнище на BRICS  днес е подписано рамково споразумение за финансово сътрудничество, съобщава БТА.  Така според   Владимир Дмитриев - президент на руската Внешекономбанк, е задействан първият междуправителствен проект за сътрудничество на страните от BRICS ( Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). Документа се фокусира върху схемата за взаимни разплащания и кредитиране в национални валути на страните членки.


Според президента на Внешекономбанк споразумението ще постави начало на практическото изпълнение на меморандума за сътрудничество между държавните финансови институции на страните, подписан в Бразилия преди година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK