Габрово е град №1 за инвестиции

Габрово е най-подходящият град за бизнес инвестиции в България. Това показва  индексът "Местни условия за бизнес" на Институтът за пазарна икономика (ИПИ), осъществен съвместно с Институт "Отворено общество". Класацията се прави за всички 28 областни града на базата на отделно подреждане по няколко фактора. Сред тях са размера на местните данъци и такси, работата на администрацията и икономическата активност.


Габрово заема първото място заради сравнително ниските си данъци и такси и ефективните административни услуги,  се казва още от доклада на проучването. В класирането за индикатора корупция сред местната власт Габрово попада на 24 място от 28, което също е добър показател за това, че градът е подходящ за инвестиции. След него се нареждат Сливен и Русе, а в първата десятка попадат още Враца, Ботевград, Добрич, Стара Загора, Монтана, Бургас и Варна. Пловдив и София са едва на 11 и 12 място. На дъното на подреждането с най-лоши условия за бизнес е Кърджали.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK