34% от българите са песимисти за материалното си положение

34% от българите очакват влошаване на материалното положение на семействата си. Това показват резултатите от социологическо проучване на "Галъп", цитирани от БТА. Изводите от него са, че песимистично настроените хора у нас вече са по-малко в сравнение с месец март. Проучването за предходния месец показа, че тогава 41% са били негативно настроените хора.


"Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но  въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи  нива", коментира Първан Симеонов от "Галъп" при представянето на новото проучване на агенцията. То бе направено  между 31 март и 7 април сред 996 души.


Хората, които сега прогнозират повишаване на  цените през следващите два-три месеца са 81%, докато през март те бяха 86%. Очакванията за растяща безработица също са по-малки - 45 на сто през април срещу 52% през март. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK