Г-7 ще обсъжда бъдещето на глобалната икономика днес

Групата на седемте" ще се опита да оцени икономическите щети от земетресението в Япония и бунтовете в арабския святГ-7 ще обсъжда днес при закрити врати бъдещето на глобалната икономика, съобщава БТА. Финансовите министри и централните банкери на страните от Г-7 ще се опитат да оценят икономическите щети от земетресението в Япония и бунтовете в арабския свят. По-късно през деня срещата ще прерасне в разширен формат – Г-20 в рамките на пролетната среща на Международния валутен фонд и Световната банка. Г-20 ще обсъди на работна вечеря дисбаланситена световната икономика и как да се изпълни планът за постигане на по-голяма стабилност. 


Не се очаква днес двете групи да разпространят изявление, тъй като Г-20 ще изчака приключването на срещите си утре. По-голямата група се превърна в главен икономически форум за очертаване на политика, която да гарантира, че финансовата криза от 2007-2009 г. няма да се повтори.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK