Белгия отчита тенденция за излизане от кризата

Наблюдава се трайно повишаване на цената на имотите и производството на автомобилиВ Белгия се отчита ясна тенденция за излизане от икономическата криза, съобщава БТА. Най-новите данни сочат постоянно нарастване на търсенето на недвижими имоти и производството на автомобили.


В автомобилостроенето се отчита ръст на продукцията от 38% за първото тримесечие на 2011 г. Страната е произвела 150 000 автомобила, от които над 90% са предназначени за износ. Тенденцията на съживяване на сектора поставя проблема за липсата на достатъчно работна ръка.


Търсенето при недвижимите имоти е нараснало средно с 22% от началото на годината, а средната цена на сделките е 204 000 EUR, пише БТА. Имотите в Брюксел остават най-скъпи, а търсенето през последните месеци се е повишило с  9,5%. Тенденцията за поскъпване е трайна, като все още не са достигнати цените от периода преди кризата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK