Bank of Ireland отчете по-малка загуба от очакваната

Банката настойчиво търси помощ от чуждестранни инвеститориBank of Ireland обяви днес, че нетната й загуба за 2010 г. е 609 млн. EUR. Това е по-малко от очакваното благодарение на големите отстъпки, които банкатадоговори с кредиторите в споразумения за преструктуриране на задълженията си, предаде Асошиейтед прес.


Резултатите, които бяха оповестени днес, изненадаха анализаторите, които прогнозираха два пъти по-голяма загуба на фона на тежкото състояние на ирландския банков сектор. През 2009 г. Bank of Ireland обяви загуба от 1,76 млрд. EUR.


Банката обаче все още се бори да избегне национализация, тъй като правителството настоява тя да набере 4,2 млрд. EUR, за да може да устои и при най-лошия възможен сценарий при бъдещи кредитни загуби. Правителството вече е най-големият акционер във финансовата институция с дял от 36%.Главният изпълнителен директор на Bank of Ireland РичиБаучър посочи, че банката настойчиво търси помощ от чуждестранниинвеститори.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK