Премиите на "Евроинс" от "Гражданска отговорност" нарастват с 33%

Застрахователното дружество "Евроинс" АД е увеличило с 33% премиите от задължителната "Гражданска отговорност на автомобилистите", се казва в съобщение на мажоритарния собственик на застрахователя - "Еврохолд България" АД.


Реализирания премиен приход на компанията по автомобилната полица през март 2011 г. достига 2.8 млн. лв., а за същия период на миналата година приходите от тази застраховка бяха 2.1 млн. лв.


Дружеството отчита ръст на броя издадени полици по "Гражданска отговорност". През март тази година продадените застраховки са 12 900, спрямо 11 571 за съпоставимия месец на миналата година.
Средната цена на издадените полици от "Евроинс" през миналия месец се е повишила с 24.7%. За март 2011 г. стойността достига 207 лв., а година по-рано средната цена цеше 166 лв.


Премиите от всички видове застраховки, които предлага "Евроинс" са 5.7 млн. лв. през март 2011 г., спрямо 5.9 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година.


Автомобилният холдинг от групата на "Еврохолд България" - Авто Юнион запазва пазарния си дял от 12.5% в продажбите на нови коли, се казва в уведомлението до инвестиционната общност. През миналия месец са продадени 226 нови коли от автомобилните дилъри под шапката на "Еврохолд".


"За пети пореден месец автомобилният пазар в страната регистрира ръст на продажбите на нови автомобили спрямо съответния месец на предходната година. Данните показват устойчива тенденция за възстановяване на пазара на нови автомобили в страната", обясняват от "Еврохолд".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK