"Муудис" ще преразглежда рейтинга на България

Рейтинговата агенция "Муудис" щяла да предложи на кредитния си борд да преразгледа рейтинга на България и евентуално да го повиши през следващите месеци. Това обясни финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол. По думите на Дянков решението на агенцията е продиктувано от подобрената фискална дисциплина на България.


Бизнес климатът през март се е влошил заради външни фактори. "Кризата в арабския свят и природните катаклизми в Япония разклащат сигурността за успешното следкризисно развие", допълни още Дянков. Когато излязоха данните на Националния статистически институт икономистите обясниха влошената стопанска конюнктура по същия начин. Икономическият министър Трайчо Трайков пък добави и сезонните фактори. По думите му март е месецът, когато няма сезонна работа и е нормално бизнес климата да се влошава. Така било и мината година.


Данните на НСИ показаха, че през март бизнес климатът се е влошил с 4.1 пункта спрямо предходния месец.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK