КЗК глоби "Литекс" и "Петрол" за неоказване на съдействие

Двете компании са наказани с процент от общия им оборот 2009 г.Комисията за защита на конкуренцията е наложила имуществени санкции в размер на 12 343 лв. на "Литекс" АД и 12 000 лв. на "Петрол" АД за нарушение на задължение за съдействие по чл. 46 от ЗЗК.  Санкциите представляват процент от общия оборот на предприятията  за финансовата 2009 г.


Във връзка с извършване на секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво, КЗК е изискала информация от двете дружества, като срокът за представяне на данните е изтекъл на 25 март 2011 г.


След като не получи поисканата информация от страните, КЗК счита, че двете дружества са създали пречки при извършване на проучването и са възпрепятствали доказването на факти, свързани с търговското поведение на дружествата на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво, съобщават от комисията. Решенията подлежат на обжалване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK