BP и Rosneft удължиха срока за приключване на сделката си

Споровете между BP и Rosneft продължават, съобщава БТА. Британският петролен концерн  BP няма намерение да предлага на руския консорциум ААР (Алфа Груп, Аксес индъстрис и група Ренова) свои акции срещу дела им в ТНК-БП. Това е заявил днес ръководителят на  BP Робърт Дъдли. Концернът не е получавал от руските си партньори нови предложения за цената на дела, добавя Дъдли. 


Ръководителят на Rosneft  Едуард Худайнатов съобщи, че дружеството му не планира да замени BP с Shell в проектите си за усвояване на арктически залежи.


BP се опитва да приключи сделка с  Rosneft за размяна на акции и съвместно разработване на руския сектор в Арктика. ААР обаче блокират сделката, защото британският концерн не е поискал одобрение от руските си съдружници преди да вземе участие в големи нови дружества. Вчера  BP и Rosneft удължиха срока за приключване на сделката до 16 май.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK