Volkswagen отчита рекордни продажби

През първото тримесечие на годината доставките на автомобили на компанията са нараснали с 13.7%Volkswagen отчита рекордни продажби за първото тримесечие на 2011 г., съобщава БТА. До края на март доставките на автомобили от деветте марки на групата са нараснали с 13.7% до 1.97 млн превозни средства. Рекордният максимум се дължи на силното търсене от водещите в света нововъзникващи икономики. Директорът "Продажби и маркетинг" на компанията Кристиан Клингер обяви, че райони като Китай, Индия и Русия отново показват силни резултати.


Вчера германската група съобщи, че продажбите й в Китай са нараснали с 20% през първите три месеца благодарение на силния растеж при марките Шкода и Ауди. В световен мащаб компанията е доставила 1.23 млн. коли само от основната марка  Volkswagen, като през март са продадени рекордният брой от 468 000 автомобила.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK