Борисов: Ще уволня Кушлев

Председателят на Комисията за отнемане на имуществото е обвинен, че е назначил на работа родниниЩе уволня председателя на Комисията за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев, каза в парламента премиерът Бойко Борисов.Искането за уволнението на Кушлев дойде най-напред от Комисията по корупция в парламента. Вчера стана ясно и становището на инспектората към Министерския съвет, според което той оглавява неправомерно комисията. Борисов обясни, че единствената причина да не е уволнил досега Кушлев е, че не е намерил подходящ човек за поста му. "Просто не ми е останало не време, а искам кандидатът, който ще предложиме, да бъде обществено приет, защото това е много важна длъжност.", каза Борисов. И допълни:" И искам да е такъв човек, който парламентът, всички партии да го подкрепят. Защото този човек, тази комисия трябва да отнема имущество на бандитите."


Скандалът с Кушлев започна в средата на март, когато по искане на комисията Върховният административен съд (ВАС) започна дело срещу него. Поводът за делото беше констатацията на депутатите, че от 1993 г. до Стоян Кушлев е председател на клубния съвет на сдружението "Царски ловен клуб", а от 2004 г. е в управителния съвет на Националната развъдна асоциация по овцевъдство. Това е абсолютно недопустимо за висш държавен служител. По-късно депутатът от "Атака" Валентин Николов съобщи, че Кушлев в назначил трима души, които са роднини на жена му, като се позова на данни от проверка на инспектората в Министерски съвет. По-късно се оказа, че роднините, които са назначени в подупечната му комисия били 8. Кушлев се защити като каза, че зад тази анонимна информация за роднините стоят шестима служители на комисията, които са "къртици" на Маргините.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK