Трайчо Трайков: "Кремиковци" ще продължи да работи

Високотехнолоичната част на металургичният комбинат "Кремиковци" ще продължи да работи. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Тази част е около 20% от площта на комбината. Трайков обясни още, че в следващите три години тази мощност ще има суровини само от площадките на "Кремиковци". "Доволен съм от продажбата. Това беше нещо, по което работихме в последните две години", коментира още икономическият министър, като посочи, че с продажбата ще се сложи край на агонията на Софийското поле, ще има едно модерно предприятие с 1000 работници.


"Не става дума за 26-годишен младеж. Купувач е фирмата "Елтрейд", която е свързана с "Надин", заяви още Трайков. Той допълни, че се е срещал с представители на купувача и е оптимист, че от продажбата ще излезе нещо хубаво.


Служителите на "Кремиковци" ще получат неизплатените заплати, а в хазната ще постъпят около 80 млн. лв. приходи, уточни още икономическият министър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK