Google отчитат голям ръст на приходите си

Интернет гигантът Google обяви силен ръст на постъпленията си за първото тримесечие на годината в първия си отчет, откакто съоснователят на компанията Лари Пейдж отново пое поста главен изпълнителен директор. Най-използваната интернет търсачка в света отбеляза нетни приходи в размер на 6.54 млрд. USD за първата четвърт на 2011 г., скок с 29% от 5.06 млрд. USD за същия период на миналата година. Google държи около 65% от пазара на интернет търсене в САЩ и над 90% в Европа.


През този период, платените кликове, които измерват колко пъти потребители са щракнали върху някоя от предлаганите от Google реклами, са се повишили с 18%. Компанията също така наема рекордно голям брой нови работници, като за тримесечието е взела на работа над 1900 души, а крайната й цел са 6000. Въпреки тези успехи, по някои показатели Google не успя да изпълни очакванията на анализатори. Акциите на компанията на борсата в Ню Йорк спаднаха с 4% до 553.09 USD.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK