Инвестициите във възобновяема енергия бележат спад

Инвестиции във възобновяема енергия са спаднали до най-ниското си ниво за последните две години през първото тримесечие на годината, съобщава Bloomberg. Те са намалели заради ниските цени на природния газ в САЩ и орязването на субсидиите в Европа.


Финансирането на индустрията чрез активи, продажба на дялове, съвместен капитал и частен капитал е намаляло с повече от 1/3 до 31,1 млрд.USD през първите три месеца на годината, след като през последното тримесечие на 2010 г. е възлизало на рекордната сума от  47.1 млрд. USD.


Страни като Германия и Испания са обявили намаления в гарантираните цени, които плащат за електричество от възобновяеми източници, докато правителството на Великобритания  преразглежда техния размер. Цената на газта във Великобритания спадна до най-ниското си ниво от 2002 г. насам.


Инвестициите във вятърни паркове, соларни паркове и други източници на възобновяема енергия през първото тримесечие бележат най-ниското си ниво след стойността от 20.5 млрд. USD през 2009 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK