Groupon обмисля IPO през втората половина на 2011 г.

Предлагането може да повиши пазарната оценка на компанията до 20 млрд. USDСайтът за онлайн купони Groupon вероятно ще избере Goldman Sachs и Morgan Stanley като водещи при първичното публично предлагане на компанията, което може да повиши оценката на компанията до 15-20 млрд. USD, съобщава "Ройтерс". Groupon се надяват да съберат 1 млрд. USD чрез IPO, което се очаква през втората половина на 2011 г. Източникът, изнесъл информацията уточнява, че размерът на предлагането и оценката на компанията не са окончателни.


Тази оценка е поредната от скорошната поредица високи пазарни капитализации за интернет компании като Facebook и Twitter и повдига въпроси относно това как тези фирми ще успеят да оправдаят милиардите, на които се оценяват, въпреки бързия си ръст. Groupon е на печалба от юни 2009 г. насам, но не разкрива финансова информация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK