Асен Ягодин оглави Българската банка за развитие

Държавната банка има изцяло нов управителен съветАсен Ягодин е новият председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Той ще заеме мястото на досешафния шеф на банката Димитър Димитров. Освен Ягодин новите членове на УС на банката са Владимир Гюлев, който е зам.-председател на СД и изпълнителен директор, Илия Караниколов,  изпълнителен директор и Андрей Генев и Христо Карамфилов.


Ягодин беше изпълнителен директор на Пощенска банка, както и председател на съвета на директрите на БФБ. До преди да се присъедини към ББР Владимир Гюлев е бил изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Имоти Директ АДСИЦ, а преди това директор "Ипотечно кредитиране" на БАКБ.


Третият изпълнителен директор на ББР Илия Караниколов също като Ягодин идва от екипа на Пощенска банка (собственосът на гръцката Юробанк И Еф Джи България). Караниколов е бил началник отдел "Финансови институции и структурни фондове". Четвъртият член на държавната банка Христо Карамфилов е един от четиримата основни акционери, които създадоха инвестиицонния посредник "Бенчмарк финанс". И последният пети член на управителния съвет е Андрей Генев, който преди това е бил мениджър инвестиции в БАКБ банка.


Повече подробности четете във в. Пари

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK