"Софарма трейдинг" отчете 19% повече приходи през март

Печалбата през миналия месец е 701 хил. лв.Търговската компания "Софарма трейдинг" АД отчете 19% ръст на приходите от продажби през март на годишна база. Това се казва в съобщение на дружеството до инвестиционната общност. Приходите през миналия месец достигат 39.7 млн. лв.За март тази година печалбата на компанията преди данъци е 701 хил. лв.


През първо тримесечие дружеството реализира 22% ръст в продажбите на стоки спрямо съпоставимия период на 2010 г. Приходите по това перо достигат 113.6 млн. лв. Печалбата преди данъци за януари-март 2011 г. е 1.7 млн. лв., което е повишение от 30% на годишна база.


"По данни на IMS Health компанията има лидерска позиция на фармацевтиния пазар за месец февруари 2011 г. с 23.04% пазарен дял", твърдят от "Софарма трейдинг".


Малко след началото на днешната сесия беше сключена една сделка с книжата на компанията. При прехвърлени 5000 лота цената се понижи с 1.01% до 1.96 лв. за акция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK