НЕК и "Булгаргаз" ще получат последни парите си от "Кремиковци"

НЕК и "Булгаргаз" са последните предприятия в списъка, на които металургичният комбинат "Кремиковци" дължи огромни суми, съобщава БТА. Цената за "Кремиковци" вече е напълно изплатена и е въпрос на процедура кога новият собственик ще влезе във владение, коментира заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов.


Разплащанията към кредиторите ще се извършват по строго определен ред. Множество дружества чакат да си получат парите, в това число и Министерството на финансите.  Евгени Ангелов коментира, че не се знае за кои дългове ще стигнат платените вече 316 млн. лв. за покупката на комбината.


По повод уволнението на директор на НЕК Красимир Първанов, зам.-министърът каза, че в момента в НЕК има временно изпълняващ длъжността. По думите в момента тече подготовка на документацията за избор на нов изпълнителен директор. Ангелов се надява конкурсът за избор на нов директор да приключи в най-кратки срокове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK