КЗК одобри промяната в собствеността на "Труд" и "24 часа"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е одобрила придобиването на пряк контрол в  "Медийна група България-холдинг" от Огнян Донев и Любомир Павлов. На 10-ти април Агенцията по вписванията регистрира промените в собствеността на пресгрупата, която издава вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа" и няколко списания. Така по документи  вече официално 83% от капитала на "Медийна група България холдинг" са собственост на Огнян Донев и Любомир Павлов. Останалите 17% са притежание на фирма "Бг принтмедия" с управители Любомир Павлов и Христо Грозев.


С решението на КЗК, Любомир Павлов и Огнян Донев са признати за основни акционери, съответно с 43% и 40% участие в "Медийна група България холдинг". Павлов има и 47% дял в ?БГ Принтмедия", а останалите 53% от регистрираното във Виена дружество, създадено специално за покупката на пресгрупата "БГ Приватинвест" ГмБХ, са собственост на Христо Грозев и Карл Хабсбург.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK