Нови съдебни проблеми за Марк Зукърбърг

Нови съдебни проблеми преследват създателя на Фейсбук. В деня, в който приключи делото заведено от братята Уинкълвос, които твърдяха, че Марк Зукърбърг е откраднал идеята им за социална мрежа, е подаден друг съдебен иск от бизнесмена от Ню Йорк Пол Сеглиа. Той твърди, че през 2003 г. е подписал договор със Зукърбърг, който му дава дял от Фейсбук.Към иска са представени имейли, които Сеглиа и Зукърбърк са разменили през 2003 г., но в тях не присъства предполагаемият договор. Според Сеглиа той е дал общо 2000 USD на Зукърбърг, а в замяна трябвало да получи дял  от бъдещата компания.


Адвокатите на Зукърбърг и Фейсбук отхвърлят твърдението на Сеглиа, като казват, че имейлите, които представя са фалшиви. В някой от тях Зукърбърг дискутира развитието на сайта със Сеглиа и предупреждава, че може да има конкурентна услуга, която се разработва от неназовани състуденти. Освен в истинността на имейлите, съдът ще трябва да получи и убедително обяснение от Сеглиа, за причината да изчака цели седем години преди да потърси правата си в съда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK