Еврото бележи спад заради дълговата криза

Германската икономика е стабилна, но страните в периферията на Европа са отслабени и носят рисковеЗа втори ден еврото поевтина на международните пазари, а нефтът прекъсна възходящата си серия заради задълбочаването на кризата с дълговете в Европа, съобщава Bloomberg. Европейската единна валута отбеляза спад до 1.4384 USD в Токио и  1.4430 USD в Ню Йорк. Увеличават се усилията на правителствата и централните банки да се ограничи инфлацията в глобален мащаб. .


Управителният съвет на Европейската централна банка обяви, че през тази година ще се запази затегнатата финансова политика при  ускорената инфлация, а Народната банка на Китай заяви вчера, че ще увеличи задължителните резерви на кредиторите.


Според експерти Германия е много силна сега, но страните в периферията на Европа са твърде слаби и това носи много рискове. Последното, от което се нуждаят, са по-високи лихвени проценти. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK