Philips прави стъпка към прекратяване на бизнеса си с телевизори

Холандският производител на електроника Philips ще преструктурира закъсалото си подразделение за телевизори в нова съвместна компания с китайската TPV, която се занимава с производството на монитори. Подразделението отдавна е голям минус за финансите на Philips, като компанията отчете спад от 31% на печалбите си за първото тримесечие, достигайки 138 млн. EUR.


Китайската компания ще притежава 70% от общата фирма, с опция да придобие и останалите след шест години. Бизнесът с телевизори на Philips преди години меше лидер на пазара, но силната конкуренция отслаби доминиращата му позиция и според изчисления на анализатори подразделението е отчело загуба от почти 1 млрд. EUR за последните четири години. Philips е най-големият производител на осветителни тела в света и най-големият европейски производител на потребителска електроника.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK