Френският вътрешен министър не даде гаранции, че ще подкрепи България за Шенген    

България е призвана да се присъедини към шенгенското пространство и Франция е решена да я подкрепи в усилията й в тази насока, но решението не е само нейно, а е колективно. Това заяви френският министър на вътрешните работи Клод Геан, който беше на посешение в страната по покана на българския си колега Цветан Цветанов.


Френският вътрешен министър заяви, че Франция е напълно сигурна, че оценката на техническия комитет за България ще бъде положителна, но припомни, че ще има и политическо оценяване. Той отбеляза, че освен за покриване на условията от технически характер България е положила и политически усилия за промяна на законодателството си за по-ефективна борба с организираната престъпност и корупцията, което ще е основно изискване за приемането в Шенген. Според Геан важен елемент е и разрешаването на някои дела, за които полицията е положила много усилия. "За момент дори не се съмнявам в решителността на България да върви към изпълнение на тези условия", заяви той.Повече подробности четете утре във в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK