Танов: Разработките срещу мен са натиск

Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов заяви пред Нова Телевизия, че приема оперативните разработки срещу себе си за опит за натиск. Той също каза, че е убеден, че синът му също е бил разработван. Танов смята, че не е нормално висши служители от системата на МВР да бъдат подслушвани поради анонимни сигнали и вече е направил няколко запитвания към прокуратурата относно подозрителни SMS съобщения, които е получавал. Като пример за такова съобщение, шефът на агенцията посочи "Корабът чака на Солун, какво ще правим с цигарите?". От ДАНС и прокуратурата обаче са му отговорили, че тъй като в тези съобщения не се съдържат данни за престъпление, по тях не се работи.


Танов каза, че за година и половина откакто е на поста си нещата са се променили в положителна посока. Той постави оценка на оглавяваната от него агенция 4.5, тъй като за първото тримесечие на тази година постъпленията от акцизи са със 108 млн. лв. по-високи, отколкото за същия период на миналата година. Фирмите вносителки на горива пък са платили десет-петнадесет пъти повече акцизи, отколкото при предишни периоди, похвали се Танов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK