Deutsche Telecom и France Telecom правят обща компания

Deutsche Telecom и France Telecom-Orange съобщиха, че планират да създадат съвместна компания, която да се занимава с доставки. Така двете компании се надяват да спестят около 1.3 млрд. EUR, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА. Германският и френският телеком уточниха, че възнамеряват да обединят дейностите си за доставки в няколко области в обща компания, в която и двете ще имат еднакви дялове.


Общата компания, която трябва да бъде създадена през четвъртото тримесечие на годината, ще трябва да получи одобрение от антимонополните органи в Европа. Според двата телекома, планът им ще подобри конкурентоспособността, а доставчиците ще имат полза от уеднаквяването на съоръженията. По техни оценки евентуалните спестявания ще бъдат на стойност 1.3 млрд. EUR до три години след създаването на съвместната компания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK