Вестниците "24 часа" и "168 часа" ще се търгуват на БФБ

Дружеството, притежаващо вестниците "24 часа" и "168 часа", е близко до излизане на БФБ. "Тогава ще стане ясно може ли да има инвеститор в една компания, който да участва в нея без пари, а само с концеопция", каза изпълнителният директор на "Софарма" и съсобственик на в. Труд, 24 часа и 168 часа Огнян Донев. Според него е логично е да се очаква първично публично предлагане на акции на медийната група на БФБ в рамките на следващите 8-12 месеца.По думите му "Софарма" ще ускори експанзията си в страните от Прибалтика, Украйна, Полша и Балканите. Донев представи резултатите на фармацевтичната компания за 2010 г. и плановете за развитие на дружествата от групата през 2011 г.


"Песимист съм развитието на българския пазар", отговори на въпрос на в. "Пари" за перспективите пред българския фармацевтичен пазар. "В пазар, в който има хронично недофинансиране от държавата, трябва да се даде възможност за навлизане на капитали, а не да се налагат изкуствени рестрикции", каза Донев по повод ограничение на фармацевтични компании да притежават собствени аптечни вериги у нас. "Софарма" направи две придобивания на аптечни вериги в Беларус в последната година. "Една от мечтите ми е да пробием по-сериозно на пазара в Турция, където в момента се ограничаваме главано на болничния пазар", каза още Донев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK