81% от мениджърите на малки фирми са стартирали бизнеса си с кредит

Личната мотивация е най-големият помощник за започване на бизнес, показва проучване "Как се става предприемач, което е направено от  "Кредитекс&ХипоКредит". Този отговор  дават 71% от запитаните предприемачи. Според 29% най-важна е подкрепата на близките, опитът в предишни компании е водещ за 22% от запитаните, образованието за 17%, а кредитът за 13%.


Собствениците на фирми заявяват, че бизнесът прави парите, но и парите правят бизнеса. Проучването показва, че 81% от запитаните са теглили кредит, за да направят своя фирма, а повече от половината са се възползвали от външно финансиране повече от един път.


Проучването на "Кредитекс&ХипоКредит" е в подкрепа на предприемачеството и свободната инициатива в България. В допитването са участвали 71 собственици на малък и среден бизнес от София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Враца. 50% от тях развиват дейност в сектор "Услуги", 38% са от областта на търговията, 12% са производители. Анкетирани са и представители на туризма, леката промишленост, финанси, строителство, книгоиздаване. Повече от половината от участниците в проучването имат над 10-годишен опит в бизнеса. Близо 30% имат фирми повече от 5 години. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK