Защо да участвам в Next Generation 2011Next Generation мениджър за 2010 г.  


За конкурса 


Участието в подобен конкурс дава възможност на всеки млад мениджър да провери нивото на мениджърските си умения, сравнявайки се с други успели представители на бизнеса. Конкурсът е предизвикателство, защото е съревнование на креативните, инициативните и с модерно мислене млади хора.
За новите мениджъри
Новото поколение мениджъри е поставено в много висококонкурентна среда. За да се развиват успешно, младите хора трябва да са с висока квалификация, да притежават забележително ниво на компетенции. Това поколение е много по-креативно и комуникативно, но често се сблъсква със стереотипи в бизнеса, които трябва да преодолява. Успешната реализация също е голямо предизвикателство - да попаднеш на точното място, където има почва за процъфтяването на твоите талант и умения. Адаптирането към динамиката на бизнес процесите също не е по силите на всеки. Работохолизмът прерасна отличен избор в корпоративна култура. Затова според мен голямо предизвикателство за младите хора е да намерят разумния баланс между работа и личен живот.
 


Георги Първанов, Consulteam, консултантска компания в областта на човешките ресурси Номиниран в категория "Собствен бизнес", Next Generation 2010
 


 За конкурса


Участието ми в конкурса Next Generation ми донесе нови клиенти и още по-голяма прозрачност по отношение на сектора на консултантски услуги в областта на управление на човешките ресурси.
За новите мениджъри


Предизвикателства за новото поколение мениджъри са тежката икономическа криза, продължила две години, от която България не е излязла изцяло; недостигът на висококвалифицирана и дисциплинирана работна ръка, съчетан с продължаващата и дори засилена имигрантска вълна; несъвършенствата на правната и законодателна среда, която не е изцяло синхронизирана с тази на остналите държави в Европейския съюз; продължаващата, макар и значително намаляла, корупция. Дамян Вътев, управител на биоферма "Биологика" и месопреработвателна компания "Тандем".Участник в Next Generation 2009
 


 


За конкурса


Приветствам вестник "Пари" за идеята да поощри младите хора в бизнеса у нас, защото те работят с много хъс и мотивация, но понякога им липсва признание за усилията, които полагат - а усилията им за подобряване на цялостния икономически микро-климат в България не са за подценяване. Смятам, че поколението, на което принадлежа, е призвано да промени нещата към по-добро. Конкурсът Next Generation е експериментална лаборатория на бизнеса, защото истинският конкурс е самият живот и всички ще се доказваме в него.
За бизнеса


Фермата за биологично пасищно месодайно говедовъдство "Биологика", която управлявам, е тясно обвързана с работата на месопреработвателна компания "Тандем". Поради специфичния характер на този бизнес очаквам резултатите от направените инвестиции в дългосрочен план. Кризата е фактор, който засяга всички браншове и това ни мотивира да сме още по-добри, прецизни и успешни в това, което правим.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK