До 15 май ще разширяват пътя при новата спортна зала

Ремонтите на бул. "Асен Йорданов", на който се намира новата Национална спортна зала, и на кръговото движение на "4-т икилометър" ще продължат до 15 май. Булевардът пред залата вече е разширен и ще бъде с три платна. В зелените площи са направени два обратни завоя - към бул. "Цариградско шосе" и към бул. "Шипченски проход". Тротоарът пред залата ще е широк 6 метра, като пред залата ще има и спирка на тролеите, които и сега минават от там.  


В четирите почивни дни за Великден ще бъде ремонтирано кръговото движение на "4-ти километър", като движението няма да се затваря напълно. По-късно ще бъдат монтирани и 4 светофара. Изпълнител на транспортния проект е "Главболгарстрой - Инфраструктурно строителство" АД. За ремонтът дружеството ще получи 1.133 млн. лв. с ДДС от бюдежта на Столична община.


Националната спортна зала ще бъде готова на 23 юли. В нея има около 12 270 седящи места, а има и допълнително 3604 подвижни. Местата във ВИП ложата са 208. Откритият паркинг край залата е с 1100 места за автомобили. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK