Максим Димов влиза в пътните холдинги на Васил Божков

Васил БожковКомпанията му "Мак Кап" ЕАД е купила 3 млн. акции в "Холдинг Пътища" АД и над 7 млн. книжа в "Железопътна инфраструктура ХД" АД Максим Димов влиза в пътните холдинги на Васил Божков, показват две отделни съобщения на "Холдинг Пътища" АД и "Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество" АД.


В "ХД Пътища" Васил Божков се е разделил с почти цялото си пряко акционерно участие. Той е продал 3 млн. книжа от холдинга, които представляват 9.78% от капитала. Купувач е "Мак Кап" ЕАД, което е 100% собственост е Максим Димов. След сделката прякото участие на Васил Божков намалява до 243 280 акции, или 0.79% от капитала на "Холдинг Пътища". Преди покупката "Мак Кап" имаше 1000 лота в холдинга.


Освен в "ХД Пътища", "Мак Кап" е купило и 7 млн. акции, или 11.99% от капитала на "Железопътна инфраструктура ХД" АД. Преди това "Мак Кап" имаше 100 дяла в компанията. Продавач на дела е Васил Божков, като след сделката участието му намалява до 37 667 290 акции, които са 64.54% от капитала на "Железопътна инфраструктура ХД".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK