Samsung отвръща на удара

Samsung обявиха, че ще предприемат действия срещу Apple, след като американската компания подаде иск, в който твърди, че корейският гигант копира вида на смартфоните и таблетите им.


Samsung ще отговори активно на предприетите правни действия, чрез подходящи мерки, с които да защити интелектуалната си собственост се казва в официално изявление на компанията.


Корейците подозират, че Apple са нарушили техни патенти за безжични технологии и ще предприемат легални мерки, за да защитят правата си казва говорител нa Samsung. Не се съобщaват подробности зa това какви нарушения са направени от Apple, но Samsung ще заведат дело след внимателно разследване.
Apple е вторият най-голям клиент на Samsung за 2010, като осигурява 4% от годишните приходи на корейската компания, които са на стойност 142 милиард долара.


Съдебните дела по повод нарушени патенти са често срещано явление сред технологичните гиганти в САЩ. В момента Apple води подобни съдебни спорове с Nokia, HTC и Motorola.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK