Европейската комисия прие проектобюджета на ЕС за 2012 г.

Европейската комисия прие в сряда проектобюджета на Европейския съюз за 2012 г. "Деликатен баланс между режим на строги ограничения и мерки за повишаване на растежа" - така коментира документа комисарят Януш Левандовски, отговарящ за бюджета и финансовото планиране. Проектобюджетът възлиза на 132.7 млрд. EUR за плащания, което е с 4.9% повече от 2011 г. 


Комисията е определила инициативите и програмите, които не носят резултати. Бюджетът на инструмента за развитие и сътрудничество е намален с 70.7 млн. EUR в резултат на оценката за ефективност. Инструментът за идустриализираните страни е намален с 14.5 млн. EUR заради високият брой на отменени бюджетни кредити през 2007 г.


Европейската комисия трябва обаче да изпълни правните си задължения. Програмите, започнати през 2007 г., се изпълняват с пълна скорост. Това означава, че през 2012 г. ще трябва да се изплаща по-голяма сума, за да се въстановят средствата, вложени в регионалните власти и малките и средни предприятия. Ще бъдат увеличени средствата за изплащане на изследователски програми с 13.3% , за да се максимизира приносът на ЕС за икономически растеж и сближаване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK