Тодор Коларов зае овакантеното място на Кушлев

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Тодор Коларово на поста председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност и освободи от поста Стоян Кушлев.


Коларов е юрист, преподавател във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър". Има магистърска степен по право от СУ "Св. Климент Охридски", докторска степен от Пловдивския университет "Пайсий Хилендарски" и специализации в Джорджтаунския университет, Вашингтон, САЩ и в Кингс Колидж, Лондон, Великобритания. Работил е като юридически експерт в Световната банка.


Предишния председател на комисията Стоян Кушлев беше отстранен заради скандал, в който стана ясно, че за петте и половина години, в които е на този пост той си е докарал над 500 хил. лева под формата на заплата и допълнително материално стимулиране.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK