КРИБ иска удължаване срока за обсъждане на ЗОП

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) настоява срокът за обсъждане и предложения на промените в Закона за обществените поръчки (ЗОП) да бъде удължен поне с един месец, съобщава БТА. Според КРИБ промените на закона са изготвени непрозрачно и е необходимо повече време, за да се запознаят представителите на бизнеса с предлаганите промени. 


Законопроектът е публикуван на сайта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма без бизнесът да бъде информиран. Така времето за реакция е изключително малко за толкова важен за икономиката и обществото закон, посочват от КРИБ. Заради празниците предвидените 14 дни за обсъждане са сведени практически до не повече от 7 дни.


От Конфедерацията предлагат законопроектът да бъде внесен за обсъждане и приемане от Министерския съвет едва след като се проведе широка обществена дискусия между всички заинтересовани лица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK