Руската икономика ще се възстанови през 2012 г.

Руската икономика ще се възстанови напълно през 2012 г. според руския премиер Владимир Путин, предава БТА. Това е съобщил той пред Държавната дума (долната камара на руския парламент), давайки отчет за дейността на правителството през миналата година.


Според данните растежът на руската икономика се е възстановил от юли 2009 г., а през 2010 г. брутният вътрешен продукт е нарастнал с 4%. Очаква се растеж от 4.2% за 2011 г., което означава, че до 2012 г. руската икономика напълно ще компенсира загубите от кризисния спад, отбелязва премиерът. Путин подчертава, че Русия изостава значително от водещите страни по производителност на труда. В идващото десетилетие се поставя задачата за повишаване на производителността минимум два пъти. Путин заявява, че  по обем на БВП страната трябва да се нареди сред петте водещи икономики в света с брутен вътрешен продукт на човек от населението 35 000 USD. Премиерът посочва, че през тази година инфлацията няма да превиши 6.5%-7.5%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK