Прогнозира се 49% спад в приходите на Nokia 

Приходите на Nokia  вероятно ще отбележат спад от 49%, съобщава Bloomberg. Прогнозира се, че намаляването ще продължи, докато най-големият производител на мобилни телефони в света не представи на пазара първите си смартфони, които използват оперативна система на Microsoft Corp.


Според прогнозата на специалисти нетният приход на  Espoo – финландският клон на  Nokia - може да намалее до 177 млн. EUR в първото тримесечие. Предходната година приходите са се равнявали на  349 млн. EUR.  Доставките на Nokia през първото тримесечие може да отбележат спад от 1.6 % спрямо миналата година, според експерти.


През февруари главният оперативен директор  Nokia  Stephen Elop обяви, че компанията вече ще прилага Microsoft’s Windows Phone 7 като основна операционна система. С това се замества платформата  Symbian, използвана в продължение на повече от десетилетие. Същевременно инвеститорите искат да знаят колко дълго ще отнеме постигането на целта за продажба на още 150 млн. телефона с последните версии на  Symbian.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK