Изборът на в. "Пари": ТОП 10 на бизнес приложенията

Приложенията за мобилни устройства, като смартфони и таблети, или на техничарски - app, са малка софтуерна програма, която използва различните приспособления на устройството, като камера, GPS приемник и др., за да изпълни задача, за която създателите му не са се досетили. Приложенията са една от причините "умните" преносими машинки да придобият толкова голяма популярност - те на практика правят безгранични възможностите на устройството и го пригаждат към специфичните нужди на всеки потребител. Те са полезни и за компаниите, защото предоставят недостижим преди това поглед върху поведението на всеки, който ги ползва. Предлагаме ви нашия избор на 10 от най-атрактивните и полезни приложения за смартфони и таблети, които ще бъдат от полза за всеки активен предприемач. С тях не само ще бъдете информирани за всички новости от света на икономиката и финансите, но и ще използвате максимално предимствата на новите технологии.Credit Card Terminal


Картови плащания

Това малко приложение може да се окаже безценно за всеки работещ, който пътува много и трябва да приема плащания с кредитни карти. То на практика превръща вашия iPhone или Android телефон в терминал, на който може да бъде въвеждана информация от карти с опции за подпис и фактура. Допълнително се предлага и четец за карти, който може да се прикрепи към iPhone. Услугата работи в партньорство със сайта authorize.net, но за съжаление е платена.


Dropbox


Организация на файловеDropbox е едно от най-популярните приложения за синхронизиране и споделяне на файлове. Чрез него лесно можете да съберете всичките си документи в една виртуална папка, за да имате достъп до тях на всички ваши устройства - телефони, компютри, таблети. Ако промените някой файл на компютъра си, промените ще бъдат отразени във всички други устройства. Тази папка може да бъде споделяна, ако искате няколко човека да имат достъп до работни документи например.


Bloomberg


Пазарна информацияТова приложение вкарва силата на един от най-достоверните източници на финансова информация във вашия мобилен телефон. Този app ви дава инструментите, с които да анализирате данните от световните пазари. На информацията, предоставяна от Bloomberg, се доверяват над 300 хил. професионалисти от цял свят. Имате достъп до новини, описания на компании, резултати на акции и всякаква друга финансова информация, при това - безплатно.


Analytics App


Информация за трафикВсеки собственик на онлайн бизнес знае колко е важно да имаш подробна информация за трафика към даден сайт. Това приложение е свързано с услугата на Google за анализиране на посещения към определена интернет страница и може да следи трафика по 55 различни параметъра. Анализите на Google са едни от най-използваните и това лесно за използване приложение ще ви даде достъп до тях срещу скромно заплащане.


Quickoffice Mobile Office Suite


Офис приложениеiPhone може да отваря, но не и да редактира файлове, създадени в Microsoft Office. Приложението Quickoffice решава този проблем, като ви дава възможност да създавате всякакви файлове, съвместими с офис пакета на Microsoft. Освен всичко друго този app има интегриран достъп до други приложения, като Dropbox и Google Docs, директно от екрана на смартфона. Това е мощен офис помощник, но не е безплатен.


Meebo


Кратки съобщенияПрограмите за незабавни съобщения (IM) намират много широка употреба в бизнес средите, но тяхното огромно разнообразие е практическа пречка. Съществуват стотици платформи за размяна на съобщения, а човек не може да си инсталира всичките. Meebo решава този проблем. Това е интегрирана всичко-в-едно платформа за общуване, която обединява в едно вашите профили в Skype, Facebook Chat, Google Talk и още над сто други мрежи, без да плащате нищо.


Evernote


Електронен бележникВъпреки че повечето смартфони имат най-основни възможности да запаметяват бележки, повечето от тях не са достатъчни за заетия професионалист. Evernote от своя страна позволява на потребителите да записват най-различни идеи, графики и дори гласови записи. Приложението лесно се синхронизира с компютър, а запаметените в него данни дори са с геолокационна информация, за да се сетите къде сте се намирали, когато ви е дошла поредната добра идея.


TripIt


Планиране на пътуванияТова приложение изкарва цялата информация за вашите пътувания на екрана на мобилния ви телефон без значение откъде сте купили билета или с какъв транспорт ще се придвижвате. Работи, като препраща всичките ви електронни писма за потвърждаване на пътувания към е-mail адреса на компанията разработчик, която впоследствие синтезира данните и ги извежда в лесна за ориентация форма. Така на практика изобщо не е необходимо да правите нищо - вашият "умен" телефон го прави вместо вас.


Wolfram|Alpha


ЕнциклопедияАко някога ви е трябвала трудна за намиране непозната информация, Wolfram|Alpha е точно за вас. В него се съдържат хиляди обяснения, формули, химични съединения и каквото още се сетите. Този app може и да изглежда безполезен при наличието на интернет търсачки и онлайн енциклопедии, но бързината на действие и лесният за употреба интерфейс я изпращат с едни гърди пред всички други източници на информация.PrintCentral


Улеснено разпечатванеТова приложение запълва странна и често пренебрегвана празнина във функционалността на повечето мобилни устройства - възможностите им да се свързват с принтери и да разпечатват документи и снимки. Авторите на PrintCentral уверяват, че чрез нея вашият смартфон ще се свърже с абсолютно всеки принтер и ще разпечата документ от произволен файлов формат през WiFi или 3G. Удоволствието от това улеснение обаче се заплаща, а ще се наложи да инсталирате и допълнителен софтуер на компютъра си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK