Машиностроителните дружества на "Стара планина" растат с по над 50%

Компаниите от машностроителния сектор, които са част от структурата на "Стра планина холд" продължават да отчитат по над 50% ръст в продажбите си. Това покават данните за дъщерните на холдинга. Най-добре се представя "М+С хидравлик" - Казанлък. Продажбите на компанията са скочили с повече от 60% за първото тримесечие и достигат близо 21 млн. лв.Другото предприяти, което има същия фокус на дейност "Хидравлични елементи и системи" АД отчита 54% увеличение до 10.2 млн. лв. По слаб ръст отчита единствено производителя на акумулатори "Елхим-Искра" АД. Приходите от продажби на компанията се увеличават за първото тримесечие с 34% до 9.2 млн. лв.


Ръст на консолидираните продажби отчита самият холдинг "Стара планина холд". Общо за първите три месеца на годината те са над 21 млн. лв., което е с 44% ръст на годишна база, а само за месец март продажбите му са стигнали 7.2 млн. лв.


Трите дъщерни компании "М+С Хидравлик", "Хидравлични елементи и системи" и "Елхим-Искра" приключват тримесечието с печалба. Очакванията на ръководството на холдинга са добрите резултатите да се запазят и през април, като за четирите месеца на тази година продажбите на "Стара планина холд" ще се увеличат с една трета, прогнозират от компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK