Toyota губи първото място по производство на автомобили

Бедствията в Япония са възпрепятствали производството на автомобили на Toyota с почти две третиToyota може да бъде изместена на трето място след  General Motors и  Volkswagen, съобщава БТА. Най-големият производител на автомобили в света е намалил местното си производството с почти две трети за март заради бедствията в Япония.


Недосигът на части след разрушителното земетресение и последвалото го цунами  наруши доставките в японския автомобилен сектор, а аварията в ядрената централа попречи на доставките на електричество. Липсата на части доведе и до намаляване на производството в два завода в Бразилия и Аржентина за три дни. Международната рейтингова агенция Standards & Poor's понижи прогнозата си за кредитния рейтинг на японските автомобилостроителни компании Toyota, Honda и Nissan с една степен до "негативна". Експертите смятат, че свиването на производството ще има дълготрайни последици и ще се изрази в загуба на пазарни дялове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK