"Булгартабак" отбелязва печалба от 1.3 млн. лв. за първото тримесечие

Булгартабак-Холдинг" АД регистрира печалба 1.3 млн. лева за първото тримесечие на  2011 г. ,   съобщиха от дружеството. В официалното си съобщение компанията припомня, че за същия период на  миналата година е била на загуба от 1.7 млн. лв.


Приходите на "Булгартабак-Холдинг" АД   за първите три месеца на тази година са близо 7 млн.  лв. Те бележат ръст от 67.36% в сравнение с приходите  през първото тримесечие на 2010 г. Това е закономерен резултат  от държавната политика за запазване размера на акциза, както и  от активността на група "Булгартабак" за насърчаване на  продажбите, отбелязват от холдинга.


Положителният тренд в пазарната активност на дружеството и  последователните мерки за финансова дисциплина оказват  благоприятно влияние върху устойчивата му ефективност и  конкурентоспособност през първите три месеца на годината.  Положително влияние оказва намалението на разходите за персонал с около 4% и намаление на разходите за амортизация с 38.48%, посочват от "Булгартабак холдинг".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK