Печалбата на Coca-Cola  се повиши с 18%

Coca-Cola регистрира повишаване на печалбата си за първото тримесечие на годината с 18% в сравнение със същия период на миналата година, сочат резултатите на компанията. Така печалбата й вече се равнява на 1.9 млрд. USD.


Приходите на световната компания през първите три месеца са нараснали с 40% в сравнение със същия период на 2010 г. Така те достигнаха  до 10.52 млрд. USD. Но от Coca-Cola   заявиха, че през 2011 г. разходите за суровини ще се увеличат с 300 млн.  USD повече от очакваните. През миналата година компанията предвиждаше повишение от 400 млн. USD при разходите за суровините и материали. Голяма част от неочакваните разходи са породени от поскъпването на пластмасите, които са нужни за изработването на бутилки.  


Затова  компанията ще се стреми да увеличи цените на продуктите си в САЩ с между 3 и 4% през тази година. Така тя ще компенсира поскъпването на суровините и намаленото търсене в Япония след земетресението в страната през март, пише "Уолстройт джърнъл".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK