Красимир Стефанов: "Банков надзор" трябва да разследва продажбата на "Кремиковци"

Банков надзор" трябва да разследва случая с продажбата на завода "Кремиковци". Това заяви в предаването на bTV "Тази сутрин" управителят на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. По думите му не е от компетенцията на НАП да следи как банката се е съгласила да отпусне такава  голяма сума пари на фирма, създадена преди месец и то от човек без никакъв опит в големите бизнес сделки.


Красимир Стефанов призна, че сделката е "доста мистериозна" и че НАП вече е възложил проверка. В какво точно се състои проверката, обаче Стефанов не пожела да уточни. "След като в общественото пространство излезе информация за собственика на фирмата, която купи комбината и за банковия заем, ние се самосезирахме. Така че произходът на средствата е изяснен. Оттук нататък нас ни интересува НАП да си събере 80 милиона лв. задължения, които "Кремиковци" ни дължи, както и да проследи данъчното поведение на тази чисто нова фирма", допълни управителят на приходната агенция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK