Deutsche Bank AG обяви  17% ръст на печалбите

Най-голямата немска банка Deutsche Bank AG обяви 17% ръст на печалбите за първото тримесечие, съобщава Bloomberg. Резултатът надвишава прогнозите на експертите за приходи от потребителско банкиране и управление на активи.


Нетните приходи са достигнали 2.1 млрд. EUR, а това е вторият най-висок резултат след миналогодишното ниво от 1.8  млрд. EUR. Печалбата надминава очакваните от анализатори средно 1.8  млрд. EUR за периода.Генералният директор на банката Йозеф Акерман разчита на придобивания  и на печалби от инвестиоционно банкиране, за да повиши оперативната печалба преди данъчното облагане до 10 млрд. EUR през тази година. UBS AG (UBSN) и  Credit Suisse Group AG – най-големите банки на Швейцария, както и британската Barclays Plc (BARC), отбелязаха спад на нетните приходи през тази седмица , както и на приходите от инвестиционно банкиране.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK