Очаква се 18% ръст на печалбите на Microsoft

Очаква се 18% ръст на печалбите на  Microsoft, след като франчайзингът на  Windows и Office продължава да расте, съобщава  Reuters. Но това може да се окаже недостатъчно, за да повиши акциите десетгодишния застой или за да успокои страховете, че влиянието на персоналните компютри се стопява.


Най-голямата софтуерна компания в света е продала рекордните 350 млн. лиценза за операционната си система  Windows 7 от пускането й на пазара преди 18 месеца, а последният  Office пакет се оказа успешен в бизнеса.


Дори и  Microsoft да надмине очакванията на  Wall Street, както успява да направи през последните шест тримесечия, няма доказателство, че ще повиши цената на акциите си, които се търгуват на една стойност от 10 години.
Инвеститорите се тревожат, че новите изобретения на  Apple Inc. ще бъдат малкият тласък, който да раздели  Microsoft с лоялните му клиенти.


Продажбите на персонални компютри – най-значимият индикатор за финансовия успех на  Microsoft са спаднали с 1% за първото тримесечие на годината според данни на излседователска фирма.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK