Курсът на USD бележи най-голям спад от 2008 г.

Курсът на долара бележи най-ниското си ниво от 2008 г., съобщава Bloomberg. Азиатските акции се повишиха, след като Федералният резерв  потвърди обещанието си да запази лихвения процент близо до нулата, за да стимулира американската икономика. Цените на среброто, медта и петрола скочиха.


Курсът на USD според InterContinentalExchange се е понижил с 0.4% до  73.029 в Токио, след като валутата отбеляза 16-месечен спад спрямо EUR. Индексът на долара пада за осми ден и това е най-продължителният период на загуби от март 2009. NZD отбеляза спад спрямо 16 от най-активните валути.


Преседателят на Фед Бен Бернанке отбеляза на първата си официална пресконференция, че Централната банка на САЩ ще запази рекордно ниските си парични стимули, обратно на политиката в Азия, която се стреми да успокои инфлацията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK