Безработицата в Германия на 19 г. историческо дъно

Хората без работа в Германия са намалели с 37 000 души през април, след като силното представяне на най-голямата европейска икономика е стимулирало наемането на служители. Това сочат публикуваните днес данни на германската служба по труда, предаде БТА.


Понижението с отчитане на сезонните фактори е свело броя на хората без работа до 2,97 млн. след мартенския спад с 55 000. Това е най-ниското ниво от юни 1992 г. "Със стабилизиране на икономическото възстановяване положителното развитие на трудовия пазар е продължило", заяви директорът на агенцията по заетостта Франк-Юрген Вайзе при представянето на данните.


Анализаторите очакваха за април спад с 34 000 при отчитане на сезонните фактори. Важните от политическа гледна точка некоригирани данни сочат, че броят на безработните се е свил със 132 000 до 3,078 млн. души през април.Равнището на безработицата без отчитане на сезонните факторисе е понижило до 7,3 процента през април спрямо 7,6 процентапрез март. Година по-рано показателят бе на равнище 8,1процента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK