Цените на производител нараства с 1% през март

Индексът на цени на производител на вътрешния пазар през март 2011 г. е с 1.0% над равнището от предходния месец, показват данните на НСИ. Увеличение на цените е регистрирано в преработващата промишленост - с 1.9%, а намаление в добивната промишленост - с 4.1%. При производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ няма изменение.


В преработващата промишленост по-значително увеличение на цените спрямо предходния месец се наблюдава при производството на изделия от каучук и пластмаси - с 2.2%, при производството на хранителни продукти - с 1.8%, и при производството на химични продукти - с 1.6%, а намаление е отчетено при производството на основни метали - с 1.7%.


Индексът на цени на производител на вътрешния пазар през март 2011 г. нараства с 12.1% в сравнение със същия месец на 2010 година. Цените се увеличават в добивната промишленост - с 15.0%, в преработващата промишленост - с 12.7%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 10.8%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK