Вносители, производители и търговци на лекарства трябва да свържат касовите си апарати с НАП по-рано

По-краткият срок се налага заради данъчните рискове в бранша като нелоялна конкуренция и от високия дял на сивия сектор, посочват от НАП До края на август 2011 г. 10 хил. касови апарати на вносители, производители и търговци с лекарства, трябва да бъдат свързани с електронните системи на Националната агенция за приходите, съобщиха от там.


Днес се е състояла среща между вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и ръководството на приходната агенция с представители на фармацевтичния бранш. По-краткият срок от предвидения в действащата наредба е продиктуван от данъчните рискове, които съществуват в бранша, от нелоялната конкуренция и от високия дял на сивия сектор в търговията с лекарствени средства, информират от НАП.


В момента има около 8 хил. касови апарати с дистанционна връзка с приходната агенция. От тях 3200 са при бензиностанциите и газстанциите. Предстои над 190 хил. фискални устройства на регистрирани по ДДС компании,  да бъдат свързани с електронна връзка със сървърите на НАП.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK